La proposta ha sigut treballada amb els regidors de les poblacions que més alumnes aporten: Sagunt, Canet d’En Berenguer, Puçol i el Puig.

Els regidors de BLOC-Compromís presentaran una moció de recolzament al Conservatori Joaquin Rodrigo de Sagunt i per avançar en la constitució d’un model de gestió mancomunat amb les poblacions que més alumnes aporten a l’actual conservatori.
Concretament Ximo Pons, regidor de Canet d’En Berenguer; Vicent Porta, portaveu de Bloc Compromís al Puig; Quico Fernández a Sagunt i Enric Esteve, portaveu del Bloc a Puçol realitzaran iniciatives de recolzament al Conservatori i pressionaran per al manteniment del mateix com a entitat pública. Sagunt, Canet i El Puig tractaran la moció, mentre que Puçol ho ha fet a través d’un prec, ja que ha passat ja la seua junta de Portaveus. La seua moció serà debatuda en el proper ple de desembre.
Des del BLOC es tenen clares quines són les prioritats: s’ha de preservar l’ensenyament públic i de qualitat, també a nivell musical i s’ha d’avançar en models de gestió on tots els ajuntaments que aporten alumnes al conservatori participen, ja que s’ha de garantir la seua viabilitat.
L’actual conservatori Joaquin Rodrigo es veu amenaçat en la seua continuïtat per la pujada de taxes que pretén dur a terme l’Ajuntament de Sagunt, on cada alumne deurà pagar al voltant de 2.000 euros anuals. La posició de l’ajuntament governat pel PP expulsa als alumnes de fora de Sagunt, amb una maniobra que farà inviable el seu manteniment. Prefereix reduir el servei i retallar a avançar en un model de gestió mancomunat en la que tots els ajuntaments hi participen, s’aïlla i no actua com cal.
Els ajuntaments del Puig, Puçol i Canet d’En Berenguer deurien per la seua banda també poder opinar i defendre els interessos de l’alumnat del conservatori i això exigeix també la implicació del propi ajuntament que deuria destinar recursos al seu manteniment i participar d’una millora en la gestió, per a la qual el BLOC sempre estarà disposat a participar i volem saber fins a quin punt els governs del PP d’aquestes poblacions s’impliquen amb els alumnes afectats per una proposta de pujada de taxes tan abusiva que els impedirà continuar amb els seus estudis musicals.