En el Ple del mes de setembre, el Bloc-Coalició Compromís presentà una moció contra la destrucció d’aliments dels grans supermercats de Puçol i demanàrem, per activa i per passiva,  a l’equip de govern que negociara amb totes les empreses. Ens contestaren que amb el conveni que la Diputació havia signat amb Consum n’hi havia més que de sobres. Votaren en contra de la nostra moció, però acte seguit han anat a parlar ja en Más y Más, perquè consum sols dona un basquet o dos diaris. Això es diu coherència?
 
En un altre ordre de coses, però en la mateixa línia del no pel no, és molt trist per al Bloc-Coalició Compromís, que no es consensue una moció en contrade la violència de gènereper culpa del PP,i més quan tots els grups polítics estan d’acord, inclús el PP, en els acords de la moció. I tot perquè no volen que en l’argumentari apareguen dades que deixen en el cul a l’aire el govern de l’Estat i el valencià. Si és veritat que els pressupostos generals de l’Estat han reduït les partides de polítiques d’igualtat en 8 milons d’euros, no ho hem de denunciar? Si és veritat que el govern valencià ha tancat 32 de les 48 oficines d’atenció a les víctimes, no ho hem de denunciar? Si el Govern valencià no paga els advocats dels Punts de Trobada Familiar, provocant la indefensió i la desatenció de les víctimes, no ho hem de denunciar?
Membres del PP de Puçol, a vostés els han triat per a defensar els interessos dels ciutadans i d les ciutadanes de Puçol, no per a defensar els corruptes que tenen en el Consell. Clar que no hi ha diners per a lluitar contra la violència de gènere, ni per a l’educació, ni per a la sanitat. Però per als grans saraus, sí: Formula 1, Open de Tenis, Open de Golf i aeroport de Castelló. Per què no pregunten al Sr. Blasco, al Sr. Crespo, al Sr. Camps, al Sr. Costa, al Sr. Díaz Alperi, a la Sra. Castedo, etc, etc, on estan els diners dels valencians?  I damunt encara tenen la cara dura de votar en contra de la nostra moció. Això, al meu poble, es diu no tindre escrúpols.
I per acabar-ho d’arreglar el PP de Puçol i Pavalur també votaren en contra de la moció sobre l’adopció de mesures per protegir les famílies afectades pels desnonaments presentada pel PSOE, i saben per què? Per l’esmena presentada pel Bloc-Coalició Compromís en l’apartat dels acords en què demanavem: 1. Que la Polícia Local de Puçol  puga objectar i no participe en els desnonaments locals, com ja ho estan fent molts jutges i molts membres de la Polícia Nacional, i 2. Que l’Ajuntament de Puçol deixe de treballar amb les bancs que porten a terme desnonaments. La Sra. Carceller justificà el vot en contra perquè podien estar donant suport a un acord que obligava els agents de la policia a incomplir la llei. Sra. Carceller, pensem que no cal explicar-li a vosté què és l’objecció de conciència, perquè, precisament en el seu partit són uns professionals a l’hora de posar-la en pràctica. Li recordem que l‘objecció de consciència és la negativa a realitzar un acte per raons ètiques, polítiques o religioses, usualment la negativa a complir una llei que es considera injusta o a realitzar una funció pròpia de la professió. L’aplicació correcta de quantes lleis s’ha passat per l’arc de triomf: la de la dependència, l’educativa en relació amb l’Educació per a la Ciutadania, la de subvencionar col·legis que segreguen per sexes? I podríem continuar, però ho deixem ací, perquè més clar, aigua!
En canvi, els governs del PP sembla que no es posen ni rojos aprovant lleis que permeten que els mercats-bancs ens deixen sense diners, sense casa, sense una educació i una sanitat de qualitat, públiques i gratuïtes, i  sense una goteta de sang als ciutadans. La pregunta que ens fem en el Bloc-Coalició Compromís és quina quantitat no deuran els grans partits PPSOE i els seus capitostos als bancs, per a permetre’ls portar a terme la mare de totes les estafes a costa de les persones treballadores? Jutgen vostés mateixos.