El passat mes de juny es complí el primer any de govern municipal PP-Pavalur a l’Ajuntament de Puçol i en el Bloc-Coalició Compromís volem que coneguen la nostra opinió i que traguen les seues pròpies conclusions.

 

Gestió i eficiència. Taxa Tamer: Per culpa del PP, ens hem de rascar les butxaques tots els trimestres, i ben rascades, per cert. I això per què? Doncs perquè els regidors populars que ens representen en l’EMTRE votaren tots a favor de la pujada del 150 al 300% de la taxa.

Assignació per a Alfinach i Monestirs: Este any s’emporten 262.000 €, més la propina que els caurà d’altres delegacions. La resta del nucli urbà, la pedrea. I cada any, s’enduran un 10% més, d’acord amb el pacte entre el PP i Pavalur.

Alguns precs presentats pel Bloc-Coalició Compromís, pendents de ser atesos per l’equip de govern:

  • . Pas de vianants a la platja, en concret a l’av. Riu Xúquer cantó amb el c/Neptú i a l’av. dels Pescadors. Un estiu més, a patir les incomoditats!
  • . Creació d’un banc de llibres escolars: Patètica la gestió de la regidora d’Educació amb l’AMPA de cada col·legi, “No hay dinero para esta partida“. Sense comentaris!
  • . Senyalització del Camí de la Mar: Cal senyalitzar-lo per la seguretat de tots. Preguem perquè no passe res. Un estiu més, a circular perillosament!

Participació ciutadana i pluralitat. El periòdic Notícies, i la web municipal pareixen més un book de fotos del PP que els mitjans de comunicació d’un ajuntament plural. El valencià és menyspreat cada dia pel govern del PP-Pavalur i en l’ajuntament ni s’utilitza. PPatètic!

Transparència. Amb l’excusa de no causar alarma social a l’oposició se’ns nega qualsevol informació en l’assumpte dels robatoris al nucli urbà. Senyors del PP-Pavalur, l’alarma social només la crea la incompetència del seu govern.

Governar. Governar és prendre decisions que afavorisquen la immensa majoria de ciutadans. El govern PP-Pavalur ací també fa aigua. Sols saben manar, això sí, amb populisme i com si anaren a estargovernant tota la vida!

Dos exemples. Cal comptar amb l’assessorament dels tècnics, però els qui prenen les decisions són els regidors que per això cobrem. Dos, en lloc d’unir, el govern PP-Pavalur ha enfrontat els puçolencs i puçolenques. Sense cap consens amb els altres partits presentaren una moció per a declarar els festejos taurins BIC dels puçolencs. Però el que no han dit és que este BIC ha sigut denegat definitivamentpels informes emesos per la Universitat de València i de Sant Carles. A tot açò cal afegir que, si bé a l’ajuntament ja és sabut, la ciutadania comença a percebre la bicefàlia al front de l’equip de govern PP-Pavalur, la qual cosa pensem que no beneficia gens el nostre poble. Si afegim que Pavalur no ha presentat cap moció, ni ha agafat la paraula en cap Ple…., ja està tot dit.

Per tot això per al BLOC-Coalició Compromís l’actual govern ens resulta caríssim, i això que cobren menys que l’anterior equip de govern, PSOE-EU (ara Iniciativa x Puçol). De vegades, lo barat ix car, i tant!

El BLOC-Coalició Compromís ha realitzat al llarg del primer any de legislatura, 52 precs i 19 preguntes, i hem presentat 12 mocions.

El BLOC-Coalició Compromís els ha demanat més de tres vegades realitzar encontres de totes les formacions polítiques per a presentar propostes i remar tots en la mateixa direcció. Però s’han fet els sords i van a la seua, com si anaren a estar en el govern tota la vida. I al final, el qui ix perdent, com sempre, és el ciutadà, en definitiva, el nostre poble.

Per tot això, la nota que el Bloc-Coalició Compromís posa en este primer any de govern és un SUSPENS o, dit d’una altra manera, una bona carabassa! Esperem que l’any que ve treballen més i puguen, encara que siga, aprovar amb un cinquet pelat.

Per ara, açò és tot. Això sí, volem desitjar a tot el veïnat bones Festes Majors i aprofitem-les per a agafar forces, perquè la tardor es presenta calenteta, calenteta, gràcies als retalls dels governs del PP del Sr. Rajoy i del Sr. Fabra (per cert, qui ha elegit a este president?)

PD: A finals del passat mes de juliol, Rita Barberà fou obligada pel jujat a retirar-li el títol d’alcalde honorífic a Franco, després de diverses mocions presentades per Compromís. Eixe és el PP en estat pur. Si AP votà en contra de la Constitució, què no podem esperar d’esta gentola?

Una opinió d’Enric Esteve

Regidor del Bloc-Coalició Compromís