El canvi d’Alcaldia de Compromís al PSOE no va ser sols un canvi de persona, desafortunadament va ser un canvi total en la forma de gestionar i també de coordinar l’equip de govern. La nostra voluntat sempre ha sigut mantindre un govern d’esquerres, progressista i valencianista i amb esta voluntat, hem treballat cada dia de valent en les nostres àrees. Pel que sembla, tots els qui firmàrem eixe pacte no teníem el mateix objectiu.

A pesar d’haver celebrat dos reunions de seguiment de pacte per la insistència de Compromís, amb la revisió oportuna del compliment dels punts acordats, el PSOE no ha mostrat en cap moment cap intenció de reconduir la situació. Ben al contrari, en estos mesos s’han fet majors les mostres de prepotència, la falta d’informació i la invisibilització premeditada de les àrees gestionades per Compromís.

La situació era insostenible i el que volíem deixar clar és que en Compromís per Puçol no ens casem ni ens casarem amb ningú. quan de diners públics es tracta. Per això, calia prendre decisions, per dures que foren encara que ens costara l’expulsió del Govern. Era necessari actuar amb total responsabilitat i lleialtat institucional, perquè la institució no és una persona, sinó tot un poble.

El passat 21 de setembre, el Ple, que representa eixe poble, reprovà l’alcaldessa, i ho féu per una pèssima gestió al capdavant del departament d’Urbanisme de l’actual regidora. El resultat de la votació ho diu tot. Només la va recolzar Esquerra Unida. El seu regidor donarà compte del motiu pel qual continua donant-li suport tant a l’alcaldessa com a la regidora d’Urbanisme. No es pot callar I actuar com si res davant les queixes de veïnes i veïns del nostre poble.

En el currículum de l’alcaldessa Sánchez quedarà una reprovació en el llibre d’actes i un vídeo on demostra la seua poca mà esquerra per a presidir un ple que no li agradava. Per la seua banda, el seu grup municipal podrà fer gala d’una gran habilitat per a tancar-se al despatx i mirar cap a un altre costat en compte d’intentar resoldre els problemes. Forma part del seu ADN.

En el lloc que ens correspondrà a partir de hui mateix, que és l’oposició, Compromís per Puçol continuarà estant a peu de carrer, escoltant i sent la veu de la ciutadania a l’Ajuntament, com ha fet sempre. La proximitat i fer tot el possible per solucionar els problemes de les persones és el que ens motiva a continuar i dóna sentit a la nostra participació en política. Forma part del nostre ADN.

Donem les gràcies a tota la ciutadania i al personal de l’Ajuntament per haver-nos ajudat a créixer com a persones i com a gestors públics, i a prendre les millors decisions per millorar la qualitat de vida de totes i tots.

Enric Esteve
Xavier Alcàsser
Mar Mazo

Compromís per Puçol
Setembre de 2018