Quan en una societat com la nostra els polítics a l’ús s’han convertit en el primer problema per als ciutadans és que alguna cosa ha fallat estrepitosament. Estos polítics, o vividors, han fet deixadesa de les seues obligacions com a defensors dels interessos dels ciutadans, i li han donat tot el poder al poder econòmic, més conegut com mercats o banquers, tant se val. Els ciutadans assistim a este saqueig que estem patint i, a més, totalment desprotegits i plens d’impotència veient cada dia com totes les mesures van a deixar-nos sense res, com diuen els miners: “Quieren acabar con todo”. O amb tots?, ens preguntem en el Bloc-Coalició Compromís.

A diari sorgeixen nous escàndols que van minant-nos la moral. Ara, als ja coneguts casos de corrupció com Malaya, Palau de la Música de Barcelona, eres d’Andalusia, Gürtel, Brugal, cooperació Internacional de Benestar Social, Aeroport de Castelló, Terra Mítica, Dívar del CGPJ, etc., faltava l’escàndol protagonitzat estos dies pel banc JP Morgan i altres grans bancs, el quals, segons els noticiaris, han estat robant-nos cada mes i cada any falsificant l’euríbor de torn a l’alça. I ací no passa res! I el és més greu és que a dia de hui cap imputat en tots els casos de corrupció abans esmentats està a la presó. Açò no és un estat de dret: açò deixa Nàpols i Sicília com uns aprenents al costat de l’Estat espanyol i especialment de la Comunitat Valenciana, coneguda arreu del món per la corrupció més que per la F1, per molt que s’encaboten els nostres governants.

Com ha canviat, per a mal, des que governa el PP, el nostre País Valencià. Transmeses, des de fa anys, les competències de Sanitat i Educació, entre d’altres, ara volen fer-nos creure que, des d’ara, és quan ho gestionaran tot correctament, i que totes les mesures, per asfixiants que siguen, seran pel bé nostre. Quina poca vergonya! I damunt no tenen cap escrúpol a dir les mentides que faça falta. En el darrer Ple municipal la Sra. Carceller es va atrevir a dir, sense posar-se roja, que tenim una sanitat pública i gratuïta. Mentida! Ni és pública, perquè la gestió és privada per a enriquir els amics del PP, ni és gratuïta, perquè qualsevol jove o major que no haja cotitzat encara, ha de pagar l’assistència mèdica i també els medicaments o, com ja passa, el repagament. Es pensa esta senyora que som idiotes, o què? Però la cirereta per arredonir el pastís enverinat del PP encara està per vindre. Segons les últimes notícies, el govern espanyol està a punt d’aprovar noves i devastadores retallades per als ciutadans, és clar. Com que les vivendes dels joves estan hipotecades o són ja propietat dels bancs, ara per a rematar la faena i fer-se amb les cases dels nostres majors aprovaran una mesura per la qual qualsevol major que vaja a una residència, i no tinga prou diners, avalarà la seua estància amb sa casa. Sí, ho han llegit bé: amb la casa que li ha costat tota una vida de treball i suor. El capital, amb la complicitat del govern-amic del PP, ho vol tot, perquè són els mateixos que dirigeixen els bancs, els qui s’han quedat amb totes les empreses públiques rendibles, els qui manen de les residències, de la telefonia, de la llum, i els qui posen els polítics que aprovaran les lleis que els beneficiaran. Sí, eixe és el PP, el mateix que defensa a capa i espasa la vida. En el Bloc-Coalició Compromís ens preguntem, quina vida? La de viure per a treballar per a ells i una vegada ens han xuclat tota la sang de les venes, deixar-nos sense res i que ens anem morint pels carrers? Ah, clar!, sempre podran confessar-se pels seus pecats i remordiments de consciència. Quina colla de lladres!

Enric Esteve
Regidor del Bloc-Coalició Compromís
Puçol, 6 de juliol de 2012